سنی ها و کردها زیر تیغ بودجه 2018 عراق/ مشرق ریسان

سرویس عراق و اقلیم کردستان- روزنامه «القدس العربی» لندن در گزارشی به قلم «مشرق ریسان» به موانع موجود بر سر راه تصویب پیش نویس قانون بودجه عمومی 2018 در مجلس نمایندگان و اعتراض سنی ها و کردها و حتی شیعیان به آن پرداخته است.

به گزارش کردپرس، مشرق ریسان در گزارش خود در روزنامه «القدس العربی» می نویسد: سه مانع اصلی بر سر راه تصویب پیش نویس قانون بودجه عمومی 2018 عراق در مجلس نمایندگان این کشور وجود دارد، اما دولت فدرال برای بازنگری در بندهای مورد اختلاف در این قانون اقدام نمی کند، به همین دلیل مجلس نمایندگان عراق شاهد تحریم چندین نشست خود از سوی احزاب سیاسی مختلف بوده است.

این اختلافات در حالی که اقلیم کردستان با بحران مالی نفس گیری که بر کارمندان اقلیم تاثیر گذار بوده، ابتدا با اعتراض نمایندگان کُرد به کاهش سهم بودجه اقلیم از 17 درصد به 12 درصد آغاز شد که در این میان ریزان شیخ دلیر، نماینده اتحادیه میهنی کردستان در مجلس عراق بر مخالفت حزب خود با کاهش این بودجه تاکید کرد و گفت که نه تنها حزب او، بلکه حتی احزاب اهل سنت نیز به قانون بودجه 2018 اعتراض دارند.
به رغم این اعتراض احزب کردستانی به پیش نویس قانون بودجه عمومی عراق، شیخ دلیر خروج احزاب کردستانی از پروسه سیاسی عراق را به دلیل اینکه این اقدام به گسترش مشکلات بین بغداد - اربیل خواهد انجامید، بعید دانست.

در این میان ائتلاف نیروهای اهل سنت عراق بودجه 2018 را بدترین بودجه در تاریخ عراق خواند.

نوراالبجاری نماینده این ائتلاف در مجلس عراق در مصاحبه با روزنامه «القدس العربی» گفت: در این بودجه هیچ گونه مبالغی به استان های آسیب دیده در جنگ با داعش از جمله نینوا، صلاح الدین و الانبار اختصاص داده نشده است.

البجاری افزود: فقط ائتلاف نیروهای اهل سنت عراق به لایحه بودجه 2018 اعتراض ندارند، بلکه دولت اقلیم کردستان نیز به آن معترض است و استان های جنوبی تولید کننده نفت نیز ملاحظاتی به این لایحه دارند.

وی تاکید کرد که نمایندگان ائتلاف نیروهای عراق به این لایحه رای نخواهند داد، چراکه در این لایحه هیچ گونه مبالغی برای سه استان ویران شده، بویژه استان نینوا که 90 درصد آسیب دیده است اختصاص داده نشده و بودجه ای برای جبران خسارات آوارگان عراقی در نظر گرفته نشده است.

این نماینده ضمن درخواست از دولت فدرال برای اختصاص بودجه این استان ها از وام های بین المللی، لایحه بودجه عمومی 2018 عراق را بدترین لایحه در تاریخ این کشور توصیف کرد.

اعتراض ها به قانون بودجه 2018 تنها منحصر به اهل سنت و کردها نیست، بلکه تعدادی از نمایندگان شیعه بویژه در استان های تولید کننده نفت از جمله بصره اعتراض کرده اند.

توفیق الکعبی، نماینده هم پیمانی ملی از استان بصره در مجلس عراق به «القدس العربی» گفت: « ما نمایندگان بصره تصمیم گرفته ایم که به قانون بودجه 2018 به دلیل عدم توجه به موضوع پترو دلار رای ندهیم؛ چرا که استان بصره شاهرگ اصلی اقتصاد اعراق را تشکیل می دهد.»

الکعبی افزود: هیئت رئیسه مجلس نمایندگان عراق در دیدار با روسای فراکسیون های سیاسی در خصوص لایحه بودجه 2018 با آن ها گفتگو کرد و به نظرات فراکسیون های مخالف با این لایحه گوش فرا داد.

الکعبی گفت: سه مسئله اختلافی در خصوص بودجه 2018 وجود دارد که یکی از آن ها مربوط به استان های تولید کننده نفت و دیگری اعتراض سه استان آسیب دیده از جنگ با داعش به اختصاص نیافتن مبالغی برای بازسازی آن ها و سومین مسئله اعتراض کردها به کاهش سهم بودجه 17 درصدی آن ها است.

وی افزود: مجلس نمایندگان عراق قصد دارد کمیسیونی برای مناقشه این مسائل اختلافی با حیدر العبادی ، نخست وزیر عراق تشکیل دهد.

کد خبرنگار : 20103

کد خبر 51344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha