به گزارش کردپرس، امروزه در محافل مختلف مدیران شهری و شورا اذعان می کنند که جیب شهرداری خالی است و با درآمد کنونی نمی توان کار آنچنانی را پیش برد و در خوشبینانه ترین حالت می توان حقوق پرسنل را سر موقع پرداخت کرد. متاسفانه در گذشته شهرداری ها متکی به کمک های دولتی بوده اند و در فکر ایجاد درآمد پایدار نبوده اند امروز با کاهش کمک های دولتی این خلا بیشتر از گذشته نمایان شده است.
برنامه های برای ایجاد درآمد پایدار داریم
سخنگوی شورای شهر دیواندره اظهار می کند: متاسفانه کمک های دولتی به شهرداری ها بسیار اندک است و با توجه به کاهش شدید ساخت و سازها با این مقدار عوارض دریافتی نمی توان به امورات شهری پرداخت و شهرداری دیواندره باید به سمت درآمد پایدار حرکت کند.
محمد محمودی ادامه می دهد: در راستای کسب درآمد پایدار با تصمیم شورای شهر اقدام به احداث جایگاه سوخت گرفته شد بعد از تایید توسط سازمان محیط زیست و دریافت مجوز از دستگاه های ذیربط عملیات ساخت شروع شد.
وی می افزاید: جایگاه سی ان جی شماره یک تبدیل به دو منظوره گاز و بنزین می شود که دارای دو عدد دسپینسر چهار نازل که هم زمان هشت ماشین سوخت گیری کنند و دارای دو مخزن 45 هزار لیتری بنزین عادی وسوپر است.
محمودی بیان می کند: ابعاد زمین در نظر گرفته شده به مساحت 1500 متر است مراحل ساخت آن حدود 3 الی 4 ماه طول می کشد و حدودا مبلغ یک میلیارد تومان هزینه دارد.
عضو شورای شهر دیواندره اضافه می کند: در همین راستا با سرمایه گذار بخش خصوصی برای ساخت مجتمع ساختمان پزشکان به توافق رسیده ایم. همچنین جهت بهره وری بیشتر املاک و مغازه های استیجاری شهرداری محلی با مساحتی بالغ بر 400 متر مربع به متقاضی فروشگاه زنجیره ای در دستور کار قرار گرفت.
وی می گوید: خود کفایی شهرداری در اجرای برخی از برنامه های عمرانی که مانع از اضافه هزینه کرد ها می شود هم خود گامی مفید بود در راستای کاهش هزینه ها بوده است. تمام تلاش خود را بکار خواهیم گرفت تا بتوانیم با ایجاد درآمدهای پایدار پروژه های بهتر و بیشتری را به سرانجام برسانیم.
شهرداری ها دچار مشکلات اقتصادی زیادی هستند
کارشناس ارشد مدیریت و مشاور کار آفرینی اظهار می کند: شهرداری ها به عنوان حکومت محلی یکی از ارکان خدماتی به مردم است که هزینه های آن از طریق مردم تامین می شود و مدیریت مالی می شود که برای نظارت بهتر و زیر نظر مردم بودن به صورت غیر مستقیم تحت امر شورا نظارت می شود.
یوسف نادری ادامه می دهد: در دهه های گذشته شهرداری ها به دلیل عدم اتکا به درآمدهای پایدار دچار رکود و مشکلات اقتصادی زیادی شده اند در چند سال اخیر در سخنرانی ها و تبلیغات کاندیداهای شورا و مطالبه گری مردم ایجاد درآمد پایدار را مطرح نمودند ولی این مهم متاسفانه اولویت چندم در تصمیمات است و متاسفانه به دلیل کم بودن هوش مالی مدیران شهری بیشتر شاهد افزایش هزینه های پایدار هستم تا درآمد پایدار و این مهم موجب فشار آمدن بر پیکره مدیریت شهری می شود.
وی می افزاید: به دلیل اهمیت درآمد پایدار در امور شهرداری نیاز است انتخاب شهردار بر این مبنا انتخاب و نظارت جامع و کافی بر این امر شود و حتی معیار عملکرد مثبت شهردار را تراز کردن هزینه های ایجاد شده آن مدیر را با درآمدی که خود آن مدیر موجب آن شده است ارزیابی کرد شاید باعث تکاپوی انها در این حوزه شود.
نادری بیان می کند: نمونه بارز این مهم در شهر زرینه که یکی از شهرداران وقت به دلیل اعتقاد راسخ به درآمد پایدار سی ان جی شهر را ایجاد و در حال حاضر ماهیانانه ۳۰ میلیون تومان درآمد دارد و برای شهری کوچک همانند زرینه مورد نیاز است .
این کارشناس می گوید: در شهری همانند سنندج که سر تا سر آن پر از ظرفیت های ایجاد درآمد پایدار است ولی مورد بهربرداری قرار نمی گیرد و به دلیل الگو بودن مرکز استان برای دیگر شهرستان ها این مهم در کردستان بد پایه گذار شده است که نیازمند مدیری توانمند است که پایه گذاری مناسبی را ایجاد نماید تا بیش از این شهرداری ها در گرداب هزینه های بی مورد در یایه قرار نگیرند.
تغییر بافت های قدیمی هزینه بردار است
در شهرهای مانند دیواندره که بافت آنها نسبتا قدیمی و بر روی یک خیابان و چند مغازه بین راهی شکل گرفته است توسعه دادن شهر و ایجاد پروژه های جدید با مشکل مواجه می شود.
اگر بخواهید در آن بافت خیابانی اضافه کنید و یا کوچه ای را تعریض کنید با معارضانی مواجه می شوید که خسارات زیادی را طلب می کنند به عنوان مثال خیابان تعاون دیواندره که به دلیل وجود معارضان نیمه کاره است خیابان 20 متری جدید الحداث هم توسط معارضان مسدود شده است.
برای رفع این معارضان شهرداری ها پولی ندارند و برای توافق با این مالکان مجبورا از دیگر املاک هزینه کنند و معاوضه انجام دهند و این دست شهرداری ها را خالی می کند و نمی توانند از طریق املاک خود کسب درآمد آنچنانی داشته باشند.
شهرداری ها باید به سمتی حرکت کنند که برای تکمیل پروژه های خود نیازی به فروش املاک نداشته باشند چون با اینکه در حال حاضر ساخت و سازها و الحاق زمین به محدوده شهری راکد مانده است شهرداری ها با فروش املاک خود به سمت ورشکستگی حرکت خواهند کرد و در آینده ای نچندان دور اگر درآمد پایداری نداشته باشند حتی قادر به پرداخت حقوق پرسنل هم نخواهند بود.
رشد سریع شهرنشینی و معضلات و پیچیدگی های شهرهای امروزی، موجب گستردگی و تنوع وظایف و خدمات شهرداری ها شده است به طوری که در حال حاضر به سازمان هایی چند وجهی و پیچیده تبدیل شده اند.
در این میان انتظارات و خواسته های شهروندان نیز با گسترش ارتباطات و مدرنیزه شدن کلیه امور روز به روز در حال افزایش است و مستلزم توسعه خدمات شهری می باشد. لذا رعایت حقوق شهروندی طلب می نماید که با این پدیده روبه گسترش، سنجیده و با برنامه ریزی برخورد نماییم.
آنچه رسیدن به درآمد پایدار را با اهمیت جلوه می دهد دستیابی به توسعه پایدار شهری است که در گرو وجود شرایطی متعادل در تحقق برنامه های شهری خواهد بود و بیشک برای رسیدن به این مقصود، منابع پایدار شهری نقش تعیینکنندهای ایفا میکنند.
نظر شما