ادامه آوارگی کُردها در منطقه تاریخی دیاربکر ترکیه

سرویس جهان- بر اساس گزارش میدل ایست آی، بسیاری از کردهای ساکن منطقه تاریخی سور دیاربکر، پس از گذشت دو سال از پایان نبرد نیروهای ارتش ترکیه و شبه نظامیان کرد، هنوز نتوانسته اند به این منطقه باز گردند.

به گزارش کردپرس به نقل از میدل ایست ای، منطقه سور آمد(دیاربکر) یکی از مناطق گردشگری جنوب شرق ترکیه بود که در دوران آتش بس میان پ.ک.ک و دولت ترکیه توریست های زیادی جذب کرد و از نظر اقتصادی به ساکنان این منطقه کمک زیادی کرد. اما وضع پس از خاتمه آتش بس و آغاز دوباره درگیریها میان ارتش ترکیه و شبه نظامیان کُرد چهره آن به صورت جدی تغییر کرد.

مذاکره میان دولت وقت ترکیه و پ.ک.ک در سال 2013 به آتش بس دو ساله میان آنها منجر شد و در این دوران سکون و آرامش، منطقه سور شهر دیاربکر که منطقه ای با قدمت تاریخی است، توریست های زیادی جذب کرد و باعث ایجاد رونق اقتصادی برای مردم منطقه شد اما در سال 2015 آتش بس به پایان رسید و مردم همین منطقه شاهد پرتنش ترین درگیریها میان پ.ک.ک و نیروهای امنیتی بودند که باعث شد 22000 تن از ساکنان منطقه از این شهرک توریستی و تاریخی آواره شوند.

از سرگیری جنگ میان پ.ک.ک و ارتش ترکیه باعث شد خشونت 22 شهر و شهرک منطقه کردنشین جنوب شرق ترکیه را فرا گیرد. بیشترین صدمه را شهر سور به سبب مقاومت نیروهای وابسته به پ.ک.ک دید. ارتش ترکیه با استفاده از تانک و هلیکوپتر و با شدت هرچه تمام تر وارد نبرد با نیروهای کرد شد و در نهایت خرابه ای از این شهر بر جای ماند.

گروه بحران بین الملل با جمع آوری داده های مربوط به درگیریهای بعد از متوقف شدن آتش بس در جنوب شرق ترکیه اعلام کرد بیش از 4000 نفر در این درگیریها کشته شده اند که 464 نفر از آنها غیرنظامی بوده اند.

بر اساس گزارش میدل ایست آی، بعد از گذشته دو سال از تخریب منطقه سور، تنها در بخش کوچکی از این شهر ساخت و ساز انجام شده و بخش بزرگی از جمعیت شهر هنوز باز نگشته اند. پلیس ترکیه هنوز اجازه ورود به نیمی از منطقه سور را نداده و با ایجاد موانع فیزیکی از ورود افراد به این منطقه جلوگیری می کند.

حکومت به مردم پیشنهاد کرده است به جای بازگشت به محل سکونت قبلی و خانه های نیمه مخروبه قدیمی، برای خرید یک آپارتمان جدید پول دریافت کنند اما برخی از کردهای ساکن سور می گویند با این که در برخی مواد پول پیشنهادی دولت بابت خرید یک واحد آپارتمان کافی است، اما آنها از دریافت آن خودداری می کنند و می خواهند به محل زندگی خود باز گردند.

برخی از ساکنان این منطقه ادعا می کنند که پس از پایان درگیری میان ارتش ترکیه و نیروهای کرد، خانه های آنها سالم مانده بوده اما پلیس از ورود آنها جلوگیری کرده است. بعدا که به این منطقه بازگشته اند با خانه های تخریب شده خود مواجه شده اند و این نشان می دهد که حکومت عمدا دست به تخریب بقیه خانه ها زده تا با تخریب چهره قدیمی این منطقه تاریخی، اثری از آن برجای نماند و مردم را مجبور کنند در جایی که آنها تعیین می کنند زندگی کنند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 89972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha