راکت هایی که  حمله به کردها را توجیه می کنند

سرویس سوریه – لشکرکشی بی سابقۀ ارتش ترکیه به مرزهای سوریه و قریب یک سال تهدید به حملۀ نظامی به خاک این کشور و مناطق تحت کنترل کردها، و اینک ادعای حملۀ راکتی از سوی نیروهای YPG به مناطق مسکونی شهرهای ترکیه، در مجموع و با شباهتی غیر قابل تردید، رویدادهای پیش از دو مداخلۀ نظامی پیشین ترکیه در خاک سوریه را به یاد می آورد.

رسانه های ترکیه اعلام کردند شب گذشته 2 راکت از مناطق تحت کنترل نیروهای کرد در شمال سوریه به شهر مرزی عمدتاً کرد نشین جیلان پینار در استان شانلی اورفای ترکیه شلیک شده و با اصابت به منازل مسکونی به زخمی شدن دست کم پنج تن منجر شده است.

به گزارش احوال شاهدان عینی گفته اند این راکت ها از مناطق روستایی شرق جیلان پینار شلیک شده اند. این در حالی است که وزارت دفاع ترکیه بلافاصله گروه کرد یگان های مدافع خلق (YPG) را متهم کرد و اعلام کرد در واکنش به این حمله راکتی مواضع این گروه با آتش توپخانه گلوله باران شده و هفت هدف از پیش تعیین شده منهدم شده است.

در همین حال، ارتش دموکراتیک سوریه اعلام کرد نیروهای کرد در این حادثه دخالتی نداشته اند و. هدف از این اقدام ایجاد فتنه و جنگ افروزی بوده است. سخنگوی ارتش دموکراتیک اعلام کرد این گروه برای شناسایی عاملان این حمله تحقیق خواهد کرد.

لشکرکشی بی سابقۀ ارتش ترکیه به مرزهای سوریه و قریب یک سال تهدید به حملۀ نظامی به خاک این کشور و مناطق تحت کنترل کردها، و اینک ادعای حملۀ راکتی از سوی نیروهای YPG به مناطق مسکونی شهرهای ترکیه، در مجموع و با شباهتی غیر قابل تردید، رویدادهای پیش از دو مداخلۀ نظامی پیشین ترکیه در خاک سوریه را به یاد می آورد.

حملۀ نظامی ترکیه به منطقۀ کردنشین عفرین، که به شهادت سازمان های بین المللی تنها منطقۀ عاری از ترور سوریه و پناهگاه ده ها هزار آوارۀ سوری بود، با شلیک چند راکت به شهرهای ریحانلی و کیلیس توجیه و آغاز شد. ترکیه همواره گروه های کرد سوری را تهدیدی برای امنیت ملی خود به شمار آورده، اما چه عقلانیتی بر فضای سیاسی ترکیه و بین الملل حاکم است که ادعای شلیک چند راکت از سوی گروهی که در موضع ضعف است بهانۀ اشغال بخشی از خاک یک کشور دیگر می شود؟

زمانی که حکومت ترکیه تلاش می کرد با استناد به شلیک راکت ها به ریحانلی و کیلیس افکار عمومی را به لزوم حمله به عفرین متقاعد کند، یکی از نمایندگان پارلمان ترکیه پس از بررسی حادثه اعلام کرد حداکثر برد راکت هایی که به ریحانلی شلیک شده حدود 12 کیلومتر است، در حالی که مواضع کردها تا محل اصابت راکت حدود 18 کیلومتر است.

علاوه بر این، یک فایل صوتی که تاریخ ضبط آن مشخص نیست در سال 2014 در سایت یوتیوب منتشر شده که در آن شخصی که ادعا می شود هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت) است، در جلسۀ سران حکومت می گوید چهار تن را به سوریه اعزام می کند تا با شلیک هشت راکت به خاک ترکیه، بهانۀ مداخلۀ نظامی را برای ارتش ترکیه فراهم کنند.

اگرچه اصالت این فایل صوتی تأیید نشده است، اما دلایل دیگری وجود دارد که باعث می شود چنین سناریویی را محتمل دانست. به باور تحلیل گران نیروهای کرد محصور در منطقۀ عفرین که از شمال و غرب به خاک ترکیه، از جنوب به مناطق تحت کنترل شورشیان و گروه های اسلام گرای افراطی متحد ترکیه و از شرق به مناطق تحت کنترل ترکیه و متحدان سوریش موسوم به مناطق سپر فرات محدود بود، هیچ سودی در درگیری با ترکیه نداشتند و منتسب کردن اقدامات تحریک آمیزی مانند شلیک راکت به خاک ترکیه به آنان، در چنان شرایطی ادعایی بچگانه است.

گذشته از این، این راکت ها عمدتاً به مناطق مسکونی اصابت می کنند و قربانیان آنها تنها غیر نظامیان هستند. گروهی نظامی که حکومت ترکیه همواره از تجهیز آنها به سلاح های پیشرفته توسط آمریکا گلایه می کند، می تواند مواضع نظامی را هدف قرار دهد تا دست کم دستاوردی نظامی داشته باشد. بنابراین، شلیک به مناطق مسکونی نتیجه ای جز تحریک دشمنی که به قولی دومین ارتش بزرگ ناتو است، فایدۀ دیگری ندارد. اما آشکار است که تلفات غیرنظامیان افکار عمومی را بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد و پاسخ نظامی را بهتر توجیه می کند.

بدون تردید یکی از بزرگ ترین تهدید ها برای دستاوردهای کردهای سوریه پس از هشت سال جنگ داخلی و مبارزه با دولت اسلامی عراق و شام (داعش) با آن همه هزینه و قربانی، حملۀ نظامی ترکیه است. کردها خوب می دانند که حملۀ ترکیه در صورت موفقیت پایان همۀ رؤیاهای آنان است و تا کنون به هر ابزاری متوسل شده اند تا از این حمله جلوگیری کنند و وضعیت موجود را به هر قیمتی حفظ کنند. از این رو، نمی توان به سادگی پذیرفت که کردها خود به استقبال چنین جنگی بروند و بهانۀ حملۀ ترکیه را فراهم کنند.

مظلوم کوبانی فرمانده کل ارتش دموکراتیک سوریه در مصاحبه با احوال اعلام کرد این گروه و مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه به هیچ وجه خواهان جنگ با ترکیه نیست، مذاکرۀ صلح آمیز را ترجیح می دهد و امیدوار است دولت ایالات متحده از حملۀ ترکیه به مناطق شمال سوریه جلوگیری کند. کوبانی همچنین پیش بینی کرد که در روزهای پیش رو شاهد اقدامات تحریک آمیز و فشار حکومت ترکیه بر کردهای سوریه خواهیم بود، اما کردها علی رغم آمادگی برای جنگ تلاش می کنند از این رویارویی پرهیز کنند. آنها آماده اند در چارچوب تشکیل منطقۀ امن با نظارت بین المللی نیروهای YPG و سلاح های سنگین آنها را تا فاصله ای امن از مرز ترکیه عقب بکشند.

خبرگزاری کردپرس – سرویس سوریه

بیشتر بخوانید:

مظلوم کوبانی در مصاحبه با احوال: کردها برای جنگ بزرگ با ترکیه آماده اند

S-400 با کردهای سوریه چه می کند؟

کمدی سیاه عدالت در ترکیه

سیاست و تجارت خانوادگی درترکیه

یادداشت جمیل بایک در واشنگتن پست؛ امید به صلح یا نا امیدی

به بهانۀ نسل کشی آشوری های ترکیه؛ تراژدی یک مشت شاه توت

‌آک پارتی برای رفع اتهام دخالت در نامۀ اوجالان تلاش می کند

روز بعد کردهای ترکیه / چنگیز آکتار

برندگان و بازندگان انتخابات مجدد شهرداری استانبول

شکست دوم استانبول؛ تلخ ترین شکست اردوغان

کد خبر 124446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha