به گزارش کردپرس، سید سلمان ذاکر به خانه ملت گفت: به تازگی هم به صورت حضوری با رییس جمهور در این رابطه صحبت کردم و هم طی مکاتبهای به همراه بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان با رییس جمهور و دفتر مقام معظم رهبری، درخواست کردم که نسبت به انتقال آب از دریای خزر و رودخانه وان ترکیه به دریاچه ارومیه اقدام شود.
نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این اقدام کارشناسی و راهبردی در درازمدت تاثیرگذار است اما سایرراههایی که پس از ۱۵ سال برای انتقال آب به دریاچه ارومیه انجام دادیم انتقال آب از رودخانه زاب است که تونلی به طول ۳۶ کیلومتر برای آن ایجاد شده و آبگیری شده است.
نماینده مجلس یازدهم، بیان کرد: این تونل قریب ۶۰۰ میلیون متر مکعب تا یک میلیارد متر مکعب ظرفیت برای ذخیره آب دارد و از این طریق در سالهای آینده میتوانیم شاهد وضعیت مثبت این دریاچه باشیم.
عضو مجمع آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: البته بنده تذکری هم به وزیر نیرو پیرامون ضرورت ایجاد ابرهای مصنوعی توسط کارشناسان و نخبگان سازمان انرژی اتمی دادم که با بهرهمندی از رطوبت بالا و دما در این منطقه اقدام به ساخت ابر روی دریاچه ارومیه کنند که قطعا تا حدودی میتواند نیاز این دریاچه به آب را رفع کند.
گفتنی است؛ در راستای احیای دریاچه ارومیه از سال آبی ٩٤-٩٣ تا پاییز سال ٩٩ بیش از ٦میلیارد و ١٥میلیون مترمکعب از سدهای اقماری به سمت این دریاچه رها سازی شده است، اما اکنون به میزان ۹۷ درصد از سطح آب دریاچه ارومیه کاسته شده است.
اخیرا هم وعده انتقال آب به دریاچه ارومیه از ماه آینده در آذربایجان غربی داده شده است، اما علیرغم انتقال میلیاردها متر مکعب آب سدهای این استان به دریاچه ارومیه طی سال های اخیر، سوال می شود چرا وضعیت کنونی دریاچه چنین است و تنها ٤ درصد از آب سطح دریاچه باقی مانده است؟ همین آمار آیا دلالت بر ناموفق بودن پروژه های انتقال آب به مساحت عظیم نمکی دریاچه خشک شده و هدر رفت آب نیست؟! که حالا نمایندگانخواستار انتقال آب دریاچه های خزر و وان هستند؟
نظر شما