خبرگزاری کردپرس در قالب یک گزارش به اهمیت این پروژه در توسعه منطقه و ضرورت تکمیل آن پرداخته است که در ادامه میخوانید.
تونل «سیاه طاهر» یکی از کلیدی ترین پروژه های حوزه حمل و نقل در اورامانات محسوب می شود و مردم منطقه از دهه ۸۰ خواهان اجرای آن بوده اند. این تونل نقشی کلیدی در تسهیل تردد کالا از محور کرمانشاه - جوانرود - بازارچه مرزی شیخ صله به اقلیم کردستان و بهبود وضعیت تردد مسافری و گردشگری در منطقه دارد.
گردنه پرپیچ و خم سیاه طاهر در زلزله آبان ماه ۹۶ بر اثر ریزش کوه مسدود و راه ارتباطی آن قطع شد. با پیگیری های مدیران و نماینده وقت، عملیات اجرایی احداث تونل در این گردنه به طول ۱۰۸۰ متر به صورت رسمی در دوم مردادماه سال ۹۹ آغاز شد. این تونل در محدوده کیلومتر و منجر به کاهش ۱.۵ کیلومتری طول مسیر می شود و با بهره برداری از آن نقطه حادثه خیز در این مسیر صعبالعبور حذف میشود و علاوه بر افزایش امنیت، سبب کوتاه شدن مسیر و کاهش ترافیک نیز می شود.
یک زیرساخت مناسب برای رونق تجارت و گردشگری
بازارچه شیخ صله در ثلاث باباجانی یکی از نزدیکترین مسیرهای دسترسی تجاری به شهر مهم سلیمانیه در اقلیم کردستان محسوب می شود و در صورت بهره برداری از تونل سیاه طاهر امکان عبور کامیون های بزرگ ترانزیتی و رونق اقتصادی بیشتر این بازارچه مرزی میسر می شود. در شرایط فعلی مسیر ارتباطی کرمانشاه، جوانرود و پاوه به منطقه ثلاث باباجانی نامناسب است و بهره برداری از این پروژه به شکل گیری یک کریدور مسافری و گردشگری در مسیر جوانرود _ ثلاث باباجانی - قصرشیرین و سرپل ذهاب بسیار کمک می کند و در رونق اقتصادی در منطقه بسیار اثرگذار است.
آخرین وضعیت تونل سیاه طاهر
معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی استان در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده است: «عملیات اجرای تونل در سال ۱۴۰۱ به خاطر مشکلات اعتباری کند و در برهه ای از زمان متوقف شده بود، که خوشبختانه با حمایت وزارت متبوع، استاندار و پیگیری های نمایندگان استان، ۱۲۰ میلیارد تومان به پروژه تزریق و عملا با پرداخت مطالبات موجود تا آن زمان، اجرای آن از سر گرفته شد».
امیری خاطرنشان کرد: «عملیات حفاری تونل به طول ۱۰۸۰ متر، به اتمام رسیده، فونداسیون لاینینگ و دیواره کناری لاینینگ ۹۹درصد تکمیل شده، بتون ریزی سقف و آرماتورگذاری تاج تونل هم به ترتیب ۴۰ و ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد».
در مرداد سال ۹۹ و در زمان آغاز عملیات اجرایی اعلام شده این پروژه در ۱۸ ماه به بهره برداری می رسد ولی اکنون ۴ سال از آن وعده می گذرد و عمر دو دولت به پایان رسیده و هنوز این پروژه کلیدی تکمیل نشده است. اتمام این پروژه نیازمند تلاش مدیران ارشد و نماینده اورامانات و فرمانداران برای تامین تسهیلات و تکمیل سریع تر این پروژه است. والا ممکن است ادامه کار این پروژه تا دولت پانزدهم هم به درازا بکشد.
گزارش از بهزاد خالوندی
نظر شما