DFG در سال ۲۰۲۴ از ۱۵۲ خبرنگار در پرونده‌های مختلف حقوقی حمایت کرده است

سرویس ترکیه - انجمن روزنامه نگاران دجله فرات (DFG) در گزارش سالانه ۲۰۲۴ خود، از ارائه حمایت حقوقی به ۱۵۲ خبرنگار، پیگیری ۴۹ پرونده حقوقی و شکایت علیه خشونت پلیس نسبت به ۳۱ خبرنگار خبر داد.

به گزارش کردپرس، انجمن روزنامه نگاران دجله فرات (DFG) در گزارش سالانه حقوقی خود اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ از ۱۵۲ خبرنگار در پرونده‌های مختلف حقوقی حمایت کرده و با شرکت در ۴۹ دادگاه، از حرفه روزنامه‌نگاری دفاع کرده است. همچنین این انجمن در واکنش به خشونت پلیس علیه ۳۱ خبرنگار شکایت‌های قانونی ثبت کرده و بر ادامه مبارزه با سانسور و حمایت از خبرنگاران تأکید کرده است.

 گزارش سالانه حقوقی DFG
انجمن روزنامه نگاران دجله و فرات در گزارش سالانه حقوقی خود نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۴ برای خبرنگاران ترکیه با افزایش فشارها، سانسور و پرونده‌های قضایی همراه بوده است. DFG در این گزارش تأکید کرده است که روزنامه‌نگاران علاوه بر فعالیت حرفه‌ای خود، در دادگاه‌ها نیز مجبور به دفاع از خبرنگاری شده‌اند.

حمایت از ۱۵۲ خبرنگار
بر اساس این گزارش، تیم حقوقی انجمن، متشکل از رسول تامور و اوزجان کِلینچ، از ۱۵۲ خبرنگار در زمینه‌های مختلفی مانند تحقیقات، دعاوی قضایی و اعتراضات قانونی حمایت کرده است. این تیم در ۴۹ دادگاه از خبرنگاری به‌عنوان یک فعالیت غیرمجرمانه دفاع کرده و همچنین در دفاتر پلیس برای دفاع از خبرنگاران حاضر شده است.

مبارزه با سانسور و فشارها
DFG اعلام کرد که علاوه بر پیگیری پرونده‌های حقوقی خبرنگاران، در برابر دستورات محدودکننده مانند ممنوعیت دسترسی به سایت‌ها و حساب‌های خبری نیز اعتراض کرده است. انجمن همچنین به بررسی پرونده‌هایی پرداخت که در آن‌ها سازمان‌های رسانه‌ای توسط دولت بسته شده بودند.

شکایت از خشونت پلیس
یکی از بخش‌های مهم گزارش، شکایت علیه خشونت پلیس بود. در این راستا، DFG اعلام کرد که علیه ۳۱ مورد خشونت پلیس علیه خبرنگاران در شهرهایی مانند آمَد (دیاربکر)، سیلوپی، استانبول و وان اقدام قانونی کرده است. این خشونت‌ها عمدتاً هنگام پوشش خبری از تجمعات و اعتراضات رخ داده‌اند.

خشونت مرگبار ترکیه علیه روزنامه نگاران و کشته شدن دو روزنامه نگار
این گزارش به قتل دو خبرنگار، ناظم داشتان و جهان بیلگین، در حمله‌ای که به‌گفته شاهدان عمدی و هدفمند بوده اشاره دارد. DFG تأکید کرده که این اقدام، مصداق جنایت جنگی است و تلاش برای پیگیری حقوقی این پرونده در سطوح بین‌المللی ادامه خواهد داشت.

برنامه‌های آموزشی و آینده‌نگری
DFG علاوه بر حمایت‌های حقوقی، با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای خبرنگاران، آن‌ها را با حقوق خود آشنا کرده است. این انجمن تأکید کرده که در سال ۲۰۲۵ نیز به حمایت از خبرنگاران و دفاع از آزادی بیان ادامه خواهد داد و تلاش می‌کند تا صدای حقایق خاموش نشود.

کد خبر 2779307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha