ساختار توسعه گردشگری، نیازمند تغییر نگاه است

سرویس کرمانشاه _ رامین پی بردی از فعالان شناخته شده حوزه گردشگری کرمانشاه و از برنامه ریزان رویدادهای جشن شکرگزاری انار در منطقه اورامان و رویداد کرمانشاه و کردستان 2020 در نامه ای خطاب به وزیر میراث فرهنگی و گردشگری بر ضرورت تغییر نگاه این وزارت خانه در برنامه ریزی، دوری گرفتن از توسعه نامتوازن و تاکید بر ضرورت رویدادسازی برای رونق گردشگری تاکید کرده است.

به گزارش کردپرس در این نامه که خطاب به عزت اله ضرغامی نوشته شده؛ آمده است:

به استحضار عالی می رساند که اخیرا خبری از طریق خبرگزاری میراث آریا مبنی بر ورود اولین فم تور گردشگران روس برای سفر به کرمان، شیراز و اصفهان منتشر گردیده که هم حامل شادمانی و مسرت است و هم اندکی موجب ناخرسندی و نگرانی .

شادی از این جهت که با لغو روادید زمینه ورود گردشگران خارجی به کشور تسهیل شده و نوید بخش روزهای طلایی گردشگریست که به علل گوناگونی از جمله پائین بودن بهای خدمات گردشگری به عامل موثری برای سفر به ایران تبدیل شده است.

و آنچه مایه ناخرسندی و نگرانیست نگاه نامتوازن به فرصتهای معرفی جاذبه های گردشگری از همین طلیعه به دیگر نقاط کم برخوردار از اقتصاد گردشگری به خصوص غرب کشور است که در دولت پیشین و به همت دکتر مونسان به صورت جدی مد نظر بود.

اخذ میزبانی رویدادهای جهانی همچون همدان و تبریز 2018-کرمانشاه و کردستان 2020(که به دلیل کرونا لغو شد) ساخت سریال نون خ و ثبت جهانی هورامان برخاسته از این نگاه عمیق به ظرفیت های غرب کشور بود.

جناب آقای مهندس ضرغامی عزیز اهالی خردمند گردشگری به خوبی می دانند که در رویداد جهانی همدان 2018 ریاست عالی سازمان جهانی گردشگری به شخصه از جناب آقای دکتر مونسان تشکر و قدردانی نمودند به سبب اینکه برگزاری رویداد را در نقطه ای از کشور انتخاب نمودند که از نگاه جهانی بسیار ناشناخته و کم برخوردار از اقتصاد گردشگری بود .

امروز غالب گردشگران تشنه مقاصد جدید و بکر به خصوص در حوزه روستایی و طبیعی بوده و از قضا این ظرفیت یکی از داشته های ویژه منطقه غرب کشور است که جهت رویش مجدد نیازمند عنایت و مساعدت خاص جنابعالیست. وقتی از غرب کشور سخن می گوئیم یعنی استانهای زیبا و پهناور کرمانشاه ،کردستان ،لرستان ، ایلام ،همدان ،آذربایجان غربی و شرقی و...با جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر که سرشار از ظرفیتهای خدادادی طبیعی ، فرهنگی ،تاریخی است.

برادر ارجمندم

هر چند دوره کاری وزیر محترم پیشین به پایان رسید ولی نام نیکشان در معرفی و شناخت داشته های غرب کشور به خصوص در ثبت جهانی هورامان برای همیشه در یاد و خاطره مردمان این دیار باقی خواهد ماند. این روزها و بعد از وقوع بحران کرونا، اقتصاد گردشگری استانهای غربی و نهال نورس آن بسیار نیازمند حمایت شماست.

امروز دنیا به صنعت رویداد سازی بیش از پیش می اندیشد و آنرا به مثابه موتور محرکه صنعت گردشگری می داند آیا تاکنون عزمی جدی برای احیا و باز زنده سازی رویدادهای گردشگری و پایداری آن صورت گرفته است؟ با توجه به پیچیدگی و در هم تنیدگی رویدادها که عموما متکی به ظرفیت های مردمی است کدامین بخش از ساختار وزارت متبوع توانایی ساماندهی و تحرک بخشی به این حوزه اثرگذار را دارد؟ آیا زمان آن فرا نرسیده که این ماموریت کلان و با اهمیت را به گونه ای دیگر و مبتنی بر واقعیات روز ساختار سازی نمود؟ چگونه این مهم که مشارکت همگان را می طلبد از عهده ساختار گردشگری کشور بر می آید؟

ساختار توسعه گردشگری کشور بسیار نیازمند تغییر نگاه از دولتی به مردمی و گفتگوی بیشتر با نخبگان مردمیست. اگر چنانچه در این دوره موفق به یافتن فعالین مردمی توسعه گردشگری شوید یقین بدانید که به نحو مطلوبی موفق به توزیع عادلانه ثروت گردشگری در اقصی نقاط کشور نیز خواهید شد.

تا زمانیکه با مردم دوست نشویم و آنانرا ارج ننهاده و در تصمیم سازیهای توسعه گردشگری مشارکت ندهیم امکان فراگیر شدن و جهش بخشی این عرصه فراهم نخواهد شد . مردمان آگاه و دلسوز تکیه گاه اصلی توسعه گردشگری اجتماع محور کشور هستند نبایستی از آنان غفلت نمود که چراغ فروزان این راهند.

ایکاش برای اثبات این مسئله هم که شده گروهی را برای بررسی چگونگی توسعه صنعت گردشگری در چند سال اخیر در شهرستان پاوه استان کرمانشاه اعزام می نمودید تا حقایق بیش ازاین مکشوف می گردید.

هر چند دست ما کوتاه و خرما بر نخیل ولی به یاری رسانه های مردمی که همواره یار و مددکار ما بوده اند مطالب را تا پایداری کامل صنعت گردشگری در منطقه غرب کشور و برخورداری آن از اقتصاد گردشگری تولید و منتشر می نماییم .

پایدار و برقرار باشید.

رامین پی بردی

آبان 1400

کد خبر 20600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha