خبرگزاری کردپرس _ یکی از شاخه های جذاب و پرمخاطب در اکو توریسم پرنده نگری است. علاقه مندان این کار با پرنده شناسان تفاوت عمده و اساسی دارند.پرنده شناسان محققان و دانشمندانی هستند که این فعالیت برایشان یک کار تخصصی بوده و عمدتا به صورت حرفه ای این کار را دنبال می کنند .در حالیکه پرنده نگرها دوستداران طبیعت هستند که به قصد تفریح و کنجکاوی و... در جستجوی پرندگان هستند. آنان به دنبال زیبایی های طبیعت هستند.
پرندگان به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت که نمادی از آزادی و رهایی است، بخشی از جاذبه های زندگی روزمره ما به شمار می روند. در پرنده نگری سعی بر این است تا گونه های مختلف پرنده شناخته شده و مکان و روش زندگی آنها بررسی شود و در ضمن انجام یک کار علمی از دیدن زیباییهای طبیعت نیز لذت برده شود.
در ایران این فعالیت آرام آرام جای خود را در بین علاقه مندان پیدا می کند. امروزه تورهایی در مناطق حفاظت شده و تالاب ها برگزار می شود .اگر چه این آمارها اندک است ولی دورنمایی از آینده ای خوب در این مورد را نوید می دهد.آموزش پرنده نگری در بین دانش آموزان نیز فعالیتی مفید است .
آنان علاوه بر شناخت محیط پیرامون خود سرگرمی آموزنده ای را در بین خانواده می توانند داشته باشند. (طبیعت گردی در ایران ص68)
در مجاورت شهر زیبای کرمانشاه در فاصله 26 کیلومتری شمال غرب تالاب بزرگی به مساحت 450 هکتار وجود دارد به نام هشیلان که حدود یکصد و ده جزیزه بزرگ و کوچک با مساحت تقریبی یک صد متر تا یک هکتاردر آن قرار دارد . پوشش گیاهی سطح تالاب علفی است و این تالاب مامن و ماوای مناسبی برای زمستان گذرانی تعداد زیادی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به شمار می رود. نام تالاب بر اساس گویش کردی ، مرکب از دو بخش هشی به معنی مار و لان به معنی خانه است و بنابراین نام هشیلان به معنی لانه ماران می باشد زیرا در این تالاب تعداد زیادی مار به ویژه مار آبی ومارچلیپر وجود دارند. (همان منبع ص249)
در سنوات پیشتر توسط اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه سایتی بسیار خوب و مناسب به شکل پرنده برای اسکان و استقرار پرنده نگران طراحی و ساخته شده است که بدلایل گوناگونی تاکنون به بهره برداری نرسیده است که در صورت همت عزیزان این اداره کل و همکاری استاندار محترم در این طلیعه خدمت می تواند به جاذبه ای منحصر بفرد برای پرنده نگری در کشور تبدیل شود.
بنده سالیانی است که نگران بلا تکلیفی این سایت ارزشمند هستم و یادداشت های متعددی نیز به جهت لزوم راه اندازی آن منتشر نموده ام که شوربختانه مورد توجه عزیزان دست اندر کار قرار نگرفته است . آنچه که ما به آن می اندیشیم استفاده از ظرفیت های موجود برای تحرک بخشی به اقتصاد استان است که با کمترین اراده ای امکان پذیر و تولید کننده ثروت می تواند باشد .
اندک توجهی به تالاب هشیلان و معرفی آن به واسطه برگزاری رویدادهای پرنده نگری می تواند این تالاب را به عنوان یکی از تالاب های بین المللی به مقصدی جدید برای ورود گردشگران داخلی و خارجی پرنده نگری تبدیل نموده و زمینه ای دیگربرای موفقیت اقتصاد گردشگری این کهن دیار زیبا فراهم نماید.
سزاوار است که مانیز فرصت های پیش آمده را مغتنم شمرده و با خلاقیت و نوآوری شکوفا نماییم و تا اندازه ای اقتصاد و اشتغال کرمانشاه را یاری رسانیم . امیدوارم مدیریت جدید اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه برنامه ویژه ای برای احیای سایت پرنده نگری هشیلان طراحی نموده و هدیه ای به یاد ماندنی از دوره مدیریت خویش را تقدیم مردمان شریف این دیار نماید.
نظر شما