فاروق سلیمانی در گفت و گوی خبری اظهار کرد: این قوهای مهاجر در ادامه مسیر کوچ خود به مناطق جنوبی و به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب شده اند و پیش بینی می شود طی روزهای آینده کوچ خود را ادامه دهند.
او با اشاره به اینکه در سال های گذشته نیز قوهای فریادکش در این تالاب دیده شده اما حضور دسته های ۱۰۰ قطعهای از این گونه بسیار نادر است، اضافه کرد: حضور قوهای مهاجر در پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی کانیبرازان نشاندهنده وضعیت مطلوب این تالاب از نظر آب، دسترسی به غذا و وجود امنیت کامل در آن است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: هم اکنون علاوه بر قوهای مهاجر، بیش از ۶۰ هزر قطعه انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی از جمله تعدادی از گونههای در معرض انقراض مانند اردک سرسفید و اردک مرمری و انواع پرندگان مهاجر دیگر شامل چنگر، اردک نوک پهن، اردک سرسبز، گیلار، فلامینگو و تنجه را در این تالاب زیست می کنند.
او ادامه داد: با رهاسازی آب از سد مهاباد و احیای چشمههای تامین کننده آب تالاب بین المللی کانیبرازان، وضعیت آبی این تالاب مطلوب است و پرندگان مهاجر و بومی در محدوده ۴۵۰ هکتاری از وسعت پهنه آبی کانیبرازان که از عمق کافی هم برخوردار است، دیده میشوند.
به گزارش کردپرس، پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۰۰ هکتار یکی از مهمترین تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمالغرب کشور به شمار می رود.
بر اساس آخرین بررسی ها، ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونه های خشکی زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید و همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می سازد.
پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» در ۳۰ کیلومتری مهاباد واقع شده و به عنوان بیست و چهارمین تالاب کشور در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است و در نزد پرنده نگرها به بهشت پرندگان مشهور است و نخستین سایت پرنده نگری کشور نیز محسوب می شود.
در شهرستان مهاباد علاوه بر پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» ، تالاب های دایمی «حسن خان» و «قوپی باباعلی» و تالاب های فصلی دیگری از جمله «گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.
نظر شما